Djurgårdens nya tränare Roberth Björknesjös första ord: ”Varit lite svårt att sova”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens nya tränare Roberth Björknesjös första ord: ”Varit lite svårt att sova” Foto: Claudio Bresciani/TT

Djurgårdens nya tränare Roberth Björknesjös första ord: ”Varit lite svårt att sova”

Publicerad

Från division 2 till Europa Conference League.

Roberth Björknesjö får känna på hetluften direkt som Djurgårdens nya tränare.

– Det har varit lite svårt att sova, säger han på en presskonferens under onsdagen.

Det har hänt en hel del i Djurgården de senaste dygnen. Derbyförlusten i måndags ledde till att tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf fick lämna sina uppdrag.

Under gårdagen presenterades ersättaren: Viggbyholms IK:s Roberth Björknesjö. En division 2-tränare som plötsligt behöver rikta allt fokus på ett Europaspel med Djurgården.

– Det blir jättespännande. Fotboll spelas på samma yta. Spelarna är betydligt skickligare och det går att göra mer saker naturligtvis, säger han på dagens presskonferens inför matchen mot Vitoria Guimaraes under morgondagen.

”Svårt att sova”

51-åringen berättar vidare om de omtumlande, inspirerade och intensiva dygnen inför matchen.

– Det har gått väldigt fort. Det har varit extremt mycket att sätta sig in i på kort tid. Det har varit lite svårt att sova. Men det är väl därför jag har stängt av telefonen de sista dagarna.

Det är inte första gången Björknesjö kallas in med kort varsel. Tränaren har tidigare basat över klubbar som Assiryska, Öster, Vasalund – men framför allt Brommapojkarna.

– Jag har inte räddat alla klubbar från att åka ur. Men jag har i alla fall gjort ett resultat som har gjort att vi har tagit platser när jag har kommit in och det är målet här också.

Djurgården ställs mot portugisiska ligafemman Vitória Guimaraes i Europa Conference League i morgon 18.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.