Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Buhari Ibrahim och Michael Baidoo

Se Buhari Ibrahims röda kort när Elfsborg tappade poäng mot IFK Norrköping Foto: Max/Bildbyrån

Elfsborg räddade poäng mot Norrköping – trots Buhari Ibrahim tidiga röda kort

Mål och rött kort inom loppet av fem minuter.

Trots en man mindre under stora delar av matchen lyckades Elfsborg rädda poäng med 2-2 mot Norrköping.

– Det var high chaparral, säger David Mitov Nilsson i Max:s sändning.

Elfsborg fick en smakstart på matchen hemma mot Norrköping. Michael Baidoo var klinisk när han från nära håll rullade in 1-0 bakom David Mitov Nilsson. Men lyckan var inte långvarig.

Fem minuter senare kom Carl Björk farande i djupled och Buhari Ibrahim försökte stoppa honom med en glidtackling. Dock allt för tufft. Elfsborgspelaren fick syna det röda kortet och hemmalaget fick spela resterande del av matchen med en man mindre.

– Det känns som det var ganska solklart, säger Björk.

Svängig andra halvlek

Norrköping lyckades till slut ta vara på övertaget, och det var just Björk som var framme och satte kvitteringen.

Strax därefter kom även ledningsmålet. Mitov Nilsson satte igång spelet snabbt och utsparken nådde över mittcirkeln och hela vägen till David Moberg Karlsson, som kyligt lyfte in 2-1.

Men Elfsborg skulle komma tillbaka.

I den 73:e matchminuten laddade Timothy Ouma på från distans och Mitov Nilsson kunde inte stå emot. 2-2-målet blev matchens sista och Elfsborg lyckades rädda poäng på hemmaplan – trots en man mindre i 75 minuter.

”Ska lyckas bättre”

– Lite besviken. Jag tycker vi är värda tre poäng, säger Sebastian Holmén efter matchen.

Även i Norrköpingslägret var det besviket efter matchen.

– Båda gick för det på ett sjukt sätt. Jag känner en frustration och besvikelsen. De får en tidig utvisning, men vi lyckas inte vinna. Med en man mer ska vi lyckas bättre, säger Mitov Nilsson.