Elfsborg fick ett tufft mottagande av BP på Grimsta.

Se Vasics miss i slutet av matchen. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN

Elfsborg vaknade ur Europadrömmen efter sju minuter

I torsdags firades det länge och intensivt efter att Elfsborg nått Europa League. I dag tog det sju minuter innan ett roterande Elfsborg vaknade upp ur Europadrömmen. Då tog BP ledningen i en match som slutade 3–3 efter stor dramatik.

Från elfsborgshåll ville man inte säga att torsdagsmatchen, som gick till straffar, påverkade laget i den allsvenska matchen på Grimsta IP.

– Det är ingenting som påverkat oss på det sättet utan vi var inte på tårna från början. Det är alldeles för slappt, säger Elfsborgs Rami Kaib, som kvitterade till 1–1 med en volleyträff ribba in, ett drömmål, i Max:s sändning.

Det var BP som tidigt tog ledningen när Adam Jakobsen hittade Nikola Vasic i djupet.

Vasic i skytteligaledning

– Jag får en en fin passning och driver på och sätter upp bollen i det bortre krysset, säger Nicola Vasic som passade på att fira sin skytteligaledning med 13 mål den här säsongen.

– Det fanns inga motståndarfans, hade jag firat då hade jag fått gult och blivit avstängd, så jag passade på. Nej det vet ej fan, jag vet inte vad jag höll på med, försöker Vasic beskriva målfirandet.

Det var dock ganska många Elfsborgsfans på plats på Grimsta, bland annat den förre storspelaren Stefan Ishizaki.

I andra halvlek bytte Elfsborg in Niklas Hult och Michael Baidoo. Efter åtta minuter på planen ordnade Hult, föll lätt, en omdiskuterad straff som Baidoo satte för 2–2.

”Klart att jag förstärker lite”

– Jag tar touchen och väntar in honom, klart att jag förstärker lite, men det är en solklar straff, säger Hult.

– Det borde inte varit straff, säger BP:s målvaktdebutant Otega Ekperuoh.

BP:s tränare Olof Mellberg var mycket upprörd och hade en intensiv diskussion med fjärdedomaren.

BP tog ledningen med 3–2 i slutminuterna efter att Alexander Jensen slagit en frispark som letade sig direkt i mål. Domaren var ute till linjedomaren som hade viftat för offside innan han godkände målet.

Elfsborg skulle dock få med sig en poäng. På en målvaktsretur tryckte Simon Hedlund in 3–3 i den 91:a minuten. Minuten senare gjorde Elfsborgs målvakt Isak Pettersson en fantomräddning på Vasics nick, flera sajter noterade det som mål.