Jalal Abdullai, Elfsborg

Se Jalal Abdullais mål efter 51 sekunder för Elfsborg i segermatchen. Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

Elfsborg vidare i Europaspelet efter drömstart

Elfsborg är vidare i Europa League-spelet.

Detta efter en drömstart hemma mot Sheriff Tiraspol.

Jalal Abdullai gjorde mål efter bara 51 sekunder.

– Vi startar perfekt, konstaterar Elfsborgs Besfort Zeneli.

Boråslaget hade med sig en 1-0-ledning efter det första mötet med Sheriff Tiraspol från Moldavien. Alltså ett väldigt bra utgångsläge till den avgörande matchen.

Gulsvart kunde heller inte få en bättre start i hemmamatchen. Efter ett misstag av Sheriffs försvarare så kunde Jalal Abdullai smälla in 1–0 efter bara 51 sekunder.

Se målet i spelaren ovan.

Även Djurgården vidare

I den 73:e minuten gjorde Michael Baidoo 2–0 och Elfsborg är vidare till semifinal i kvalspelet till Europa League.

– Vi sa att vi skulle vara noggranna de första 5-10 minuterna och vi gör mål direkt. Vi utnyttjade deras misstag. Sen tycker jag att vi dominerar första halvlek, säger Besfort Zeneli till Sportbladet.

Även Djurgården är vidare, fast i Europa Conference Leagues kvalspel. Det blev visserligen förlust i det andra mötet med Niederkorn med 0–1 men tack vare att Dif vann första matchen med 3–0 är laget vidare till semifinal.