Haaland och Ödegaard

Dyrköpt seger för Norge – Martin Ödegaard utbytt skadad. Hör nyheten förklaras. Foto: Bildbyrån

Erling Haaland hjälte för Norge i Nations League – men Martin Ödegaard utbytt skadad

Erling Haaland löste en viktig seger för Norge mot Österrike i Nations League.

Samtidigt haltade Arsenals lagkapten Martin Ödegaard ut skadad.

– Det såg illa ut, säger förbundskapten Ståle Solbakken till TV2.

I fredags åkte Norge på ett oväntat poängtapp borta mot Kazakhstan (0–0) i Nations League.

Under måndagskvällen fick det norska landslaget chans till revansch när Österrike kom på besök.

Norsk drömstart

Norrmännen fick en drömstart på matchen, när Felix Horn Myhre placerade in 1–0 redan i den nionde minuten. Marcel Sabitzer kvitterade förvisso några minuter innan halvtidsvilan, men det var likväl Norge som fick det sista ordet.

Manchester Citys målmaskin Erling Haaland tog emot bollen i straffområdet och tryckte in matchavgörande 2–1 i 80:e minuten.

Anfallaren var precis på gränsen till offside men efter flera minuters VAR-koll godkändes målet, som också blev matchens sista.

Resultatet innebär att Norge står på lika många poäng som gruppettan Slovenien i Nations Leagues B-division.

Skadad inför Londonderbyt

Under matchen kablades oroväckande bilder på Arsenals mittfältsgeneral Martin Ödegaard ut. 25-åringen landade fel i samband med en duell vid mittplan och Ödegaard vred sig rejält i plågor.

– Han hade ingen möjlighet att fortsätta spela. Vi vet att det handlar om en fotledsstukning. Vi som spelat fotboll vet att det kan gå bra om det inte är några leder som gått sönder, säger förbundskapten Ståle Solbakken.

– Jag tror att det var mycket konstigheter i den situationen. Jag skulle ha velat ha en duell med killen som tog ”Ödda” och berättat för honom hur det är att få tillbaka.

– Det är inte säkert att Mikel Arteta (Arsenals tränare) ringer och ger mig beröm i kväll.

Under tisdagsförmiddagen sågs Ödegaard gå ombord ett privatjet på kryckor. På söndag väntar ett Londonderby för Arsenals del borta mot ärkerivalen Tottenham.

– Han är på väg till London för att ta en magnetröntgen, sa landslagsläkaren till VG.