Foto: Bildbyrån

FC Rosengård värvar tyska

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård förstärker inför nästa säsong.

Rebecca Knaak, 25, tidigare i Freiburg, är klar för klubben.

– Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse för mig att få spela för den här klubben i Sverige, säger Knaak i ett pressmeddelande.

Regerande mästaren FC Rosengård värvar Rebecca Knaak, som närmast ansluter från den tyska klubben Freiburg. Den defensivt skickliga spelaren har skrivit på ett treårskontrakt.

– Jag är väldigt glad och tacksam över att få chansen att spela i FC Rosengård. Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse för mig att få spela för den här klubben i Sverige. Jag ser fram emot att få träffa alla och göra mitt bästa för klubben och alla runtomkring, säger Rebecca Knaak i ett pressmeddelande.

Hon har tidigare även spelat i Bayer Leverkusen. Knaak har bland annat representerat Tysklands U19- och U20-landslag.

– Rebecca har många års erfarenhet av Bundesliga och är en ledare både på och utanför plan. Hon är en spelare som kommer kunna fylla positioner både i backlinjen och på mittfältet Therese Sjögran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.