• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Hör Filippa Angeldahls (höger) tankar om att Jennifer Hermoso saknas i Spaniens trupp.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Filippa Angeldahls (höger) tankar om att Jennifer Hermoso saknas i Spaniens trupp. Foto: Bildbyrån

Filippa Angeldahl om att Hermoso saknas: ”Låter sjukt”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under Sveriges träning släpptes den spanska truppen till premiären av Nations League på fredag på Gamla Ullevi. Många stjärnor är tillbaka men Jennifer Hermoso, som fick den oönskade kyssen, saknas, för att hon ska skyddas.

– Det låter lite sjukt, säger Filippa Angeldahl till SVT Sport.

Det är ganska knapphändiga uppgifter än så länge men ett rykte gör gällande att de spanska spelarna inte fått reda på att de är uttagna.

– Jag vet inte hur kommunikationen sett ut men hon borde vara med nu när de tackat ja till landslaget, säger Angeldahl om uppgiften att Hermoso inte finns med.

Hon fick kyssen av det spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales i samband med prisutdelningen när de fick sina guldmedaljer i VM i Australien för en månad sedan.

Förbundskaptenen motiverar det med att hon ska skyddas.

– Jag vet faktiskt inte, säger Manchester City-spelaren Angeldahl.

Hur är den här ovissheten?

– Vi siktar in oss på att det bli match på fredag och fokuserar på det

”Måste vara en chock”

Spelarna diskuterar de knapphändiga uppgifterna men har inte så mycket mer insyn än vad media skrivit om.

– Det är en svår situation för dem och vi håller oss uppdaterade kring vad som händer. Det är Nations League och en otroligt viktig match, men vi behöver fokusera oss på vår match, säger Hammarbys Jonna Andersson.

– Det känns som om något som legat långt tillbaka i tiden och att det nu är dags för bojkott, funderar Andersson.

Om de spanska spelarna inte vet om att de blivit uttagna, vad säger du om det?

– Som jag har förstått det har de sagt att de inte är uttagningsbara så det måste vara en chock om de blivit uttagna ändå men jag vet inte hur dialogen sett ut, säger Andersson.

Matchen har avspark 18.30 på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.