Malmös Anders Christiansen och Sparta Prags Veljko Birmancevic.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se vad Anders Christiansen säger om tidigare lagkamraten Veljko Birmancevic. Foto: Bildbyrån

Förre MFF:aren Veljko Birmancevic kan stoppa Malmö: ”En toppspelare”

Publicerad

Veljko Birmancevic sköt Malmö till Champions League-gruppspel 2021.

Nu ska han och Sparta Prag försöka stoppa MFF i playoff.

– Jag tror inte det är samma spelare som ni såg när han var här i Malmö jämfört med det han har blivit nu, säger Sparta Prags tränare Lars Friis.

Malmö ställs inför sitt fjärde playoff till Champions League under de tio senaste åren. De tre tidigare har slutat lyckligt för MFF, en delvis tack vare yttern Veljko Birmancevic som gjorde dubbla mål mot Ludogorets när de himmelsblå vann med 3-2 totalt.

Serben lämnade klubben året efter och är nu i motståndarlaget Sparta Prag när en plats i Champions League står på spel.

– Han är en toppspelare, det såg vi ju när han spelade här. Han spelade många bra matcher och gjorde många viktiga mål för Malmö. Han är en stjärnspelare som vi måste hålla koll på, säger MFF:s lagkapten Anders Christiansen.

Birmancevic har under detta Champions League-kval noterats för tre mål på tre matcher och är en nyckelspelare för Sparta Prag. Som jagar sitt första avancemang till Europas finrum sedan 2006.

– Han har utvecklats väldigt mycket sedan han kom till oss i Prag. Han har stort självförtroende och en fysik som gör att han kan pressa motståndarna en hel match. Han jobbar hårt och har jobbat hårt varje dag för att bli bättre och ge ännu mer till laget, säger Sparta Prags tränare Lars Friis.

Malmö-Sparta Prag har avspark klockan 21.00 på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.