Henrik Rydström och Malmö FF.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Henrik Rydströms tankar om favoritskap inför playoff till Champions League. Foto: Bildbyrån

Rydström inför playoff till Champions League: ”De är favoriter”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö är ett hinder från att återigen kvalificera sig till gruppspelet i Champions League.

Och Henrik Rydström tror att de tidigare framgångarna kan bli en nyckel för MFF inför playoff-rysaren.

– De är favoriter, men jag hoppas att vi kan ta bort det när vi väl spelar, säger Malmötränaren.

Malmö har, tack vare sin osannolika vändning mot grekiska mästarlaget Paok, säkrat minst spel i Europa League under hösten. Men möjligheten till att nå fotbollens finrum finns fortfarande – och den vill MFF ta för fjärde gången på de tio senaste åren.

Malmö behöver nu besegra tjeckiska Sparta Prag i det stundande dubbelmötet, som inleds på hemmaplan, för att nå Champions League.

– Paok var favorit och Sparta är ju favorit. Men sättet vi gick vidare på skapade en stor tro i gruppen. Och vi har med oss vad Malmö FF gjort tidigare i Europa. Sparta har inte varit i Champions Leagues gruppspel på lång tid. Och även om det är historia lever man med det, säger Henrik Rydström på presskonferensen i Malmö.

Under de tio senaste åren har Malmö kvalificerat sig till tre gruppspel i Champions League och tre gruppspel i Europa League, där de har avancerat till sextondelsfinal två gånger.

Malmö-Sparta Prag har avspark klockan 21.00 på onsdag. Följ den i SVT Sports direktrapport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.