Foto: Bildbyrån

SVT:s expert Daniel Nannskog om Malmös avancemang

Uppdaterad
Publicerad

Malmö är klart för avancemang till sista rundan av Champions League-kvalet. SVT:s expert, Daniel Nannskog, listar vad som var nycklarna till vinsten mot grekiska mästaren Paok.

– Först och främst får man hylla Malmös mentalitet, det sitter i väggarna. Det känns aldrig kört när de spelar ute i Europa, säger Nannskog.

Han lyfter även två spelare från matchen som stack ut lite extra och var en starkt bidragande faktor till avancemanget.

– Självklart Nanasi som gör två mål och som vart bra hela säsongen i Allsvenskan som även kliver fram nu också när det som mest behövs.

– Sen absolut Nils Zätterström, denna unga mittback, när vi skriker efter unga svenska mittbackar som ska kliva fram och vara bra gör han precis det i en sån här avgörande och stor tillställning.

I nästa runda väntar Sparta Prag där Malmö kommer stöta på sin tidigare spelare Veljko Birmancevic. Trots att det tjeckiska laget är förhandsfavoriter så passar det Malmö perfekt enligt Nannskog.

– Det kommer bli något alldeles speciellt. Som vi har sett tidigare med Malmö i Europa så räknar vi aldrig ut dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.