Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Erling Haaland jublar efter segern. Foto: Terje Pedersen

Haaland Norges främste målskytt – slog 90 år gammalt rekord

Jörgen Juves rekord stod sig över 90 år.

Men nu är det en annan herrspelare på täppan.

Erling Haaland gjorde två mål mot Slovenien, 3–0, och är Norges främste målskytt genom tiderna.

Första målet efter sju minuter, andra efter 62 – och sedan var Erling Haaland historisk. I alla fall i Norge.

Därmed både tangerade och satte stjärnan Norges målrekord i Nations League-mötet med Slovenien på Ullevål i Oslo.

Haaland tog vara på en retur som målvakten Jan Oblak lämnade på Antonio Nusas skott, och tryckte distinkt in 1–0. I andra halvlek använde han vänsterfoten, var lika bestämd och ökade på ledningen till 3–0.

Rekordet över 90 år gammalt

Jörgen Juve gjorde sitt sista landslagsmål den 8 juni 1934. Då var han ensam om att ha gjort 33 mål för Norge – ett rekord som han fick behålla i över 90 år.

Erling Haaland har gjort 34 mål på 36 landskamper.

Norge inledde Nations League med oavgjort mot Kazakstan men har nu två raka segrar, med 3–0 mot Slovenien som den allra senaste, och toppar därmed grupp 3 i B-divisionen.

Haaland ska bli pappa

Haaland meddelar också att han ska bli pappa. På Instagram har han laddat upp en bild på sig själv på sociala medier, sugandes på tummen och med en fotboll under tröjan, med en bebis-emoji samt en ”soon”-emoji.

Bilden publicerade han kort efter att han blivit Norges främste målskytt genom tiderna efter att ha skjutit två mål mot Slovenien i Nations League-mötet på Ullevål i Oslo på torsdagen.

– Han höll det hemligt tills nu. Vi gratulerade honom i omklädningsrummet för 15 minuter sedan. Visst är det väldigt roligt. En fantastisk dag för honom, säger lagkamraten Morten Thorsby till NRK.

Erling Braut Haaland har gjort 34 mål på 36 landskamper.