Halimatu Ayinde skadad och missar OS. Foto: Johan Nilsson/TT

Halimatu Ayinde skadad – missar OS

Uppdaterad
Publicerad

Den 29-årige nigerianskan Halimatu Ayinde har skadat sig och kommer missa OS, det meddelar Rosengård på X.

Rosengårds mittfältare Halimatu Ayinde blev uttagen till den nigerianska OS-truppen så sent som i onsdags. Men redan nu får hon kasta in handduken, det bekräftar klubben på sociala medier.

”Det är med stor sorg vi måste meddela att Halimatu Ayinde skadade sitt knä under träningen igår och kommer tyvärr att missa OS. Vi önskar henne en snabb återhämtning och skickar all vår kärlek och stöd. Krya på dig, Hali!”, skriver klubben på sociala medier.

29-åringen har spelat 12 matcher för Malmöklubben den här säsongen och stått för ett mål. Hon har tillhört Rosengård sen 2022.

Utöver Ayinde har Rosengård en annan stjärna skadad. 19-åriga supertalangen Momoko Tanikawa som gjort tio mål på nio matcher är indisponibel.

Det återstår att se om japanskan Tanikawa blir spelklar till OS. Ayinde skulle ha mött sin lagkamrat då Nigeria ställs mot Japan, Spanien och Brasilien i gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.