Caroline Seger och Hanna Marklund.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Hanna Marklunds tankar om Segers utspel. Foto: Bildbyrån/SVT

Hanna Marklund om Caroline Segers kritik: Bäst att hålla saker internt

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s expert Hanna Marklund är förvånad över Caroline Segers offentliga kritik mot Rosengårds fotbollschef Roger Palmgren.

– Det är väldigt ovanligt. Det bästa är ju när man håller saker internt. Det blir lugnare i stället för att få det mediala utifrån, säger Marklund.

Marklund menar att Segers postning i sociala medier som löd: ”När någon tror att man kan ta åt sig äran för något man haft NOLL delaktighet i”, följt av en bajsemoji, inte är en överilad handling.

– Det är ju frustration och klart att Seger har blivit extremt irriterad annars skulle hon aldrig lägga ut det på det sättet.

– Det är genomtänkt. Det är ett tydligt ställningstagande att hon tycker att rätt personer ska få beröm för det som genomförs.

”Många vill ta åt sig äran”

Marklund menar också att det efter ett fantastiskt år resultatmässigt för Rosengård inte är så konstigt att många vill sola sig i glansen.

– Det är ett omänskligt bra år och det dom gjort utifrån förra säsongen. Det går att prata hur mycket som helst om det, så det är klart att det är många som vill vara med och ta åt sig äran. Nu var det extremt tydligt och konkret, säger Marklund om Palmgrens uttalande.

Marklund tror inte detta för något gott med sig för Rosengård som lag.

– Det är aldrig fördelar. Jag tror alltid man presterar bäst när man mår bra och trivs och det finns harmoni.

– Man måste försöka lösa det, att föra en dialog internt och ta reda på varför det har blivit det här glappet dem emellan. Hur kan man närma sig varandra? Har man samma syn? Och kanske sedan gå ut med att man kommit överens eller att man är långt ifrån varandra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.