De damallsvenska spelarna har hotats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hoten mot de damallsvenska spelarna – detta har hänt. Foto: SVT/Bildbyrån

Genombrott i polisutredningen av damallsvenska hoten – polisen har fått ut IP-adresser

Uppdaterad
Publicerad

Damallsvenskan har den senaste tiden skakats av hot mot spelare i serien.
Nu har polisutredningen nått ett genombrott.
Polisen har fått ut IP-adresser som hoten har publicerats från.

Under säsongen har det rapporterats kring hot mot en spelare i FC Rosengård.

Förra veckan tog utvecklingen ny fart, då det avslöjades att hoten nu riktas mot hela damallsvenskan, varpå säkerheten kring de damallsvenska matcherna har förstärkts.

Hoten mot damallsvenskan

– Det är ju bisarrt. Det är väldigt märkligt att det kan ske över huvud taget, och vi hade aldrig ens tänkt oss den här möjligheten, att det skulle störa det sportsliga som vi håller på oss, säger intresseorganisationen Elitfotoll Dams generalsekreterare Tomas Hoszek till SVT Sport.

Mordhot

Hoten mot Rosengård-spelaren har inkommit ända sedan maj månad, och klubben lämnade då in en polisanmälan. SVT Sport har tagit del av ett antal av hoten, och kan konstatera att det rör sig om direkta mordhot.

SVT Sport kan nu rapportera att ett genombrott nåtts i utredningen, då de har fått ut IP-adresser från de plattformar som hoten har publicerats på.

Nu återstår en viktig sak: Att kunna koppla kontona till en eller flera personer.

– Vi väntar på svar från externa parter. Allt är på g, men det ligger inte i min makt att bedöma hur och när svar kan tänkas komma, säger polisen Joakim Karlsson som utreder hoten mot Rosengård-spelaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hoten mot damallsvenskan

Mer i ämnet