• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skelleftehamn och Örviken i Skellefteå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett industriområde med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Östersund firar segern hemma mot Zorja Luhansk hösten 2017. Foto: Bildbyrån.

Här är pjäserna som Östersund tappat

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte länge sedan Östersund åkte till London och slog Arsenal. Det bara känns så. Avståndet till februari 2018 blir ännu längre om man tittar på truppen.

Curtis Edwards flytt till Djurgården i går var den senaste i raden av förlorade nyckelspelare för Östersunds FK.

En som är kvar, som nätade borta mot Arsenal i Europa League, är rivige yttern Hosam Aiesh.

– I fjol hade vi fantastiska spelare som Saman, Ken, ”Sotte”, Fouad... Och så hade vi Brwa Nouri, som var lagets hjärta och pappa, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Det största tappet var dock Graham (Potter). Han var den viktigaste pjäsen av alla och den överlägset bäste tränaren jag haft.

Här är kuggarna som lämnat ÖFK senaste året:

Saman Ghoddos

Då: Visade tidigt att han hade en internationell spelstil. Poängstark släpande anfallare som alltid höjde sig i stora matcher. Snabb, teknisk och utrustad med ett fantastiskt tillslag och låg tyngdpunkt.

Nu: Togs ut i Irans VM-trupp och ordnade en avgörande frispark i premiären. Turneringen gick ut över viloperioden och en slutkörd Ghoddos fick en debutsäsong i franska Amiens med både toppar och dalar.

Ken Sema

Då: Explosiv ytter med vass vänsterfot. Älskade att störta förbi sin motståndare på kanten och antingen trycka av farliga skott eller servera lagkamraterna fina lägen. Ett hot på frisparkar.

Nu: Flyttade till Watford i Premier League, spelade FA-cupfinal och petades i sista stund från den svenska VM-truppen. Sammanfattade debutåret i England med att han i alla fall gjort sig ett namn.

Sotirios Papagiannopoulos

Då: Komplett mittback med fart, fysik och följsamhet. Belönades med en plats i svenska landslaget samt Europa Leagues drömelva i gruppspelet. Väldigt hög lägstanivå.

Nu: Dansk ligamästare med FC Köpenhamn och nosar fortsatt på landslaget. Berättade nyligen för SVT att fokus ligger på att nå Champions League med nuvarande klubben.

Brwa Nouri

Då: Spindeln i mittfältsnätet med sitt överlägsna spelsinne. Stod alltid rätt, hämtade boll, fördelade och såg luckor som inte fanns. Lagkapten och alltid steget före i tanken.

Nu: Skrev på för Bali United i Indonesien, ett erbjudande som han själv menade att han inte kunde tacka nej till av sociala, geografiska och ekonomiska skäl, framför allt mot bakgrund av sin ålder (då 31).

Fouad Bachirou

Då: Bollvinnare av den högre skolan och trygghet personifierad. Agerade som en bläckfisk med tentakler överallt, alltid med hundraprocentig inställning och ett leende på läpparna.

Nu: Har bytt rött och svart mot himmelsblått. Given på innermittfältet i Malmö FF, även om han missat stora delar av våren på grund av en skada. Haft anbud från MLS.

Curtis Edwards

Då: Smart spelande allround-lirare med fina fötter och stora lungor. Flyttades runt på alla möjliga positioner och visade prov på både mångsidighet och målsinne.

Nu: Presenterades i går av Djurgården, vars sportchef Bosse Andersson underströk att 25-årige Edwards har sina bästa år framför sig. Signerat ett avtal över säsongen 2022.

Graham Potter (tränare)

Då: Gick från klarhet till klarhet, från division 2 till Allsvenskan, från cupguld till Europa League. Fick ihop lagbygget vid sidan av Daniel Kindbergs innovativa ledarskap. Många spelare håller honom som sin överlägset bäste tränare.

Nu: Lämnade för Swansea tillsammans med assisterande tränarduon Billy Reid och Björn Hamberg. Slutade tia i Championship – och tog i maj över Premier League-klubben Brighton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.