Luka Modric otröstlig efter snöpliga krysset mot Italien Foto: Uefa/Bildbyrån

Luka Modric satte åldersrekord – i tårar efter matchen: ”Fotboll är grymt”

Först räddade målvakten legendaren Luka Modrics straff. Men bara 30 sekunder senare gjorde han 1-0 för sitt Kroatien och blev EM:s äldste målskytt genom tiderna. Men det slutade med sorg för 38-åringen.

– Fotboll är ofta grymt. Jag vet inte var domaren fick åtta minuter tilläggstid ifrån, säger han.

Det var en otrolig sekvens som utspelade sig efter att en VAR-granskning gett Kroatien en straff i den avslutande gruppspelsmatchen mot Italien.

Gianluigi Donnarumma räddade Luka Modrics straff, men bara ungefär 30 sekunder senare hade han själv gjort 1-0.

Fotbolls-EM

Då blev han den äldste EM-målskytten genom tiderna vid en ålder av 38 år och 257 dagar. Han tog rekordet av österrikaren Ivica Vastic.

Då var Kroatien på väg till slutspel, men i den 98:e minuten kvitterade Mattia Zaccagni för Italien och det blev istället de som tog sig vidare.

Modric var i tårar efter matchen.

– Jag tycker inte vi förtjänar att släppa in det där målet, men det är hemskt att spela oavgjort som vi gjorde idag, säger han.

Italien slutade tvåa i gruppen och möter nu Schweiz i åttondelsfinal. Kroatien missar med största sannolikhet slutspel, men kan i teorin fortsatt bli en av grupptreorna som tar sig vidare.

Modric hade inget vidare svar på frågan om det här var hans sista landskamp.