Englands anfallare Harry Kane

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Harry Kane berätta om hur de uteblivna titlarna motiverar honom i spelaren ovan. Foto: Bildbyrån

Harry Kane hade bytt bort alla individuella priser mot ett EM-guld

Uppdaterad
Publicerad

Han är en mästare på att ta hem individuella priser.

Men Harry Kane har aldrig vunnit någon titel.

– Det är ingen hemlighet, säger han inför EM-finalen mot Spanien.

Englands lagkapten, Harry Kane, klassas som en av världens bästa anfallare. Han har vunnit skytteligan i VM 2018, i Premier League tre gånger och nu under den gångna säsongen – den första i Bayern München – blev han bästa målskytt i såväl Bundesliga som Champions League.

Men skytteligavinsterna och utmärkelserna till Årets spelare, värderar han långt ifrån lika högt som ett potentiellt EM-guld med England.

Fotbolls-EM

– Det är ingen hemlighet att jag aldrig har vunnit en trofé med något lag. Det är ingen tvekan om att jag hade bytt bort allt (de individuella priserna) mot ett EM-guld, säger Harry Kane på presskonferensen på Olympiastadion i Berlin dagen före EM-finalen mot Spanien.

Två finalförluster

Bayern München-anfallaren har hittills spelat två finaler och förlorat båda – i Champions League med Tottenham 2019 (0-2 mot Liverpool) och i EM 2021 mot Italien (förlust efter straffläggning).

Kane har gjort tre mål i årets EM och ligger i delad skytteligaledning. Kvällens final mot Spanien har avspark klockan 21.00.

Hör Harry Kane berätta om hur de uteblivna titlarna motiverar honom i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet