Flera spelare i Vittsjö mottog hot i sociala medier efter lagets match mot Kristianstad i lördags. Foto: Adam Ihse/TT

Hot mot flera spelare i Vittsjö – har polisanmälts

Uppdaterad
Publicerad

Hot fortsätter att riktas mot spelare i damallsvenskan i fotboll. Flera spelare i Vittsjö mottog hot i sociala medier efter lagets match mot Kristianstad i lördags.

– Det är ett hot som skickats via sociala medier till målsäganden. Det har skickats en gång. Det har kopplingar till att flera damallsvenska spelare har blivit hotade, säger polisens presstalesperson Thomas Johansson till Norra Skåne.

Under säsongen har hot upprepade gånger riktats mot en spelare i Rosengård. I fredags rapporterade SVT om ytterligare hot som riktade sig mot alla spelare i hela damallsvenskan.

Polisanmälan kopplas ihop med Rosengård

Vittsjös klubbchef Jimmie Andersson säger till Norra Skåne att det är ”otrevliga och brottsliga hot” som har riktats mot flera spelare i laget. Klubben har efter hoten gjort en polisanmälan.

– Jag har varit i kontakt med polisen och polisanmälan kopplas nu ihop med Rosengårdshoten. Det blir ett större ärende. Det har spridit sig i Sverige och det har kommit till andra klubbar också, säger Andersson.

Som en följd av hoten har säkerheten skärpts i damallsvenskan, bland annat i form av visitering av alla åskådare på flera arenor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.