Gustav Svensson gjorde 1–0 och IFK Norrköping-spelarna ropade på hands.

Se Blåvitts omdiskuterade 1–0, samt 2–0-målet, i spelaren ovan. Foto: Max

IFK Göteborg vann ångestmötet mot IFK Norrköping – tog andra raka

IFK Göteborg fortsätter att ta viktiga poäng i allsvenskan.

I dag vann de ”kamratmötet” mot IFK Norrköping med 2–0 på bortaplan.

Men det första målet blev omdiskuterat.

I den 33:e minuten slog Gustaf Norlin en hörna och vid bortre stolpen stod trotjänaren Gustav Svensson och nickade in 1–0.

Flera Norrköpingsspelare signalerade direkt för hands och omringade domaren Fredrik Klitte som viftade undan klagomålen och stod fast vid sitt beslut.

Några minuter senare reagerade hemmalaget igen. Den gången stod Gustav Svensson på mållinjen och stoppade en kvittering, varpå målvakten Jacob Karlström plockade upp bollen. Norrköpingslägret menade då att det var ett hemåtspel.

Tidigt i den andra halvleken stod Ramon Pascal Lundqvist för ett fint förarbete ute på vänsterkanten och hittade in till dansken Laurs Skjellerup som slog in 2–0, vilket också blev slutresultatet.

Ett tag krisande IFK Göteborg tog därmed en tung trepoängare i bottenstriden och har nu 30 poäng, sex fler än Halmstad (24) på kvalplats, samt sju poäng mer än nästjumbon Kalmar (23). Norrköping är tolva med 27 poäng och indragna i bottenstriden.

På SVT Play kan du se alla mål från alla matcher i allsvenskan.

Se höjdpunkter från matchen mellan Norrköping och Göteborg här. Foto: Magnus Andersson / BILDBYRÅN