Italien upp på samma poäng som Sverige i VM efter sent avgörande

Det såg länge ut att bli mållöst mellan Italien och Argentina – efter två bortdömda mål.

Då nickade Cristiana Girelli in ledningsmålet i 87:e minuten och Italien gick upp på lika många poäng som Sverige i VM-gruppen.

– Cristiana är viktig för det här laget, säger förbundskaptenen Milena Bertolini efter matchen.

Redan efter en kvart hade Italien spräckt målnollan mot Argentina. Men målet dömdes bort för offside efter en VAR-koll.

Minuter innan halvtidsvilan skulle italienskorna dock göra det efterlängtade målet tillslut. Eller? Offside igen.

Det såg länge ut att bli mållöst, ett drömresultat för Sverige som leder gruppen. Men i den 87:e minuten nickade Cristiana Girelli in vinstmålet som innebar att Italien och Sverige leder gruppen på tre poäng. Sverige ligger dock före då de har gjort ett mer mål.

På övertid tryckte Argentina på för en kvittering, men den italienska målvakten höll emot bra.

På lördag 09:30 möts Sverige och Italien i vad som tidigt kommer att bli en väldigt viktig match om gruppsegern.

– Vi är väldigt glada eftersom vi visste vikten av att börja bra. Det var väldigt svårt, men vi förtjänade det. Cristiana är viktig för det här laget. Nu njuter vi av segern, säger förbundskaptenen Milena Bertolini efter matchen, enligt förbundets Twitter.

Klipp: Se Sveriges mål från VM-premiären