Janne Andersson: ”Det har varit ett jättejobbigt år”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson har fått utstå hård kritik efter förlusten mot Serbien. På en presskonferens säger han att det varit ett jättetufft år att vara förbundskapten.

– Det här året har varit ett jättejobbigt år att vara förbundskapten, det erkänner jag. Med all skadeproblematik det varit, tittar vi tillbaks har det varit något makalöst måste jag säga, säger han.

Andersson menar att skador samt bristande speltid för flera spelare ligger bakom det tuffa året.

– Det här året har varit ett jättejobbigt år att vara förbundskapten det erkänner jag. Med all skadeproblematik det varit, tittar vi tillbaks har det varit något makalöst måste jag säga, säger han. 

– Plus att vi har många spelare som haft svårt att få speltid i sina klubblag.

”Jag känner en frustration”

Andersson vet inte vad det beror på att spelarna inte får tillräckligt med speltid.

– Någonstans börjar man fundera på varför det är så här. Det kanske bara är en tillfällighet. Plötsligt kanske vi sitter här om några månader och så är det helt annorlunda, säger han.

– Jag känner en frustration i det här eftersom jag inte kan påverka det. Det måste jag erkänna.

Känner ett stort förtroende

Sverige möter Slovenien imorgon, i en match som avgör om de kommer stanna kvar i grupp B i Nations League.

Sätt till vad som står på spel, det är ett förtroende för dig också, är det en av dina viktigaste matcher i karriären imorgon?

– Jag känner ett enormt förtroende för min omgivning. Det har jag inte en tanke på, säger han. 

– Däremot är det en enormt viktig match, vi vill inte falla ur den här gruppen. Det är en viktig match utifrån det perspektivet. Sen har jag varit med och förlorat många gånger. Jag hade en sommar med Norrköping där vi inte vann på elva matcher. Jag har varit med förr när det tagit emot. Vägen framåt är att lära sig vad man har gjort och gå vidare och så ger man sig på nästa uppgift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.