Robin Olsen och Jon Dahl Tomasson

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Jon Dahl Tomasson berätta om svenska målvaktsvalet. Foto: Bildbyrån

Jon Dahl Tomasson hemlig kring målvaktsvalet: ”Då hjälper vi kanske Azerbajdzjan”

Uppdaterad
Publicerad

I dag höll Jon Dahl Tomasson presskonferens inför de stundande matcherna i Nations League för det svenska fotbollslandslaget.

Robin Olsen är skadad, men Sveriges förbundskapten undviker att berätta vilken målvakt som kommer stå mot Azerbajdzjan på torsdag.

– Jag är inte så säker på om jag ska berätta det för pressen, då hjälper vi kanske Azerbajdzjan, säger Jon Dahl Tomasson

Blågult startar landslagshösten med Nations League-matcherna Azerbajdzjan borta den 5 september och Estland hemma den 8 september.

I skadade Robin Olsens, 34, frånvaro har Jon Dahl Tomasson tagit ut målvakterna Viktor Johansson, 25, Stoke, Jacob Widell Zetterström, 26, Derby och Kristoffer Nordfeldt, 35, AIK.

Herrlandslaget i fotboll

På frågan under presskonferensen om vem som kommer att stå i matcherna är Dahl Tomasson hemlighetsfull:

– Vi har en tydlig idé om vad vi vill göra, vi har inte pratat med spelarna ännu. Jag är inte så säker på om jag ska berätta det för pressen, då hjälper vi kanske Azerbajdzjan, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet