IFK Göteborg premiärvann – Simon Thern målskytt inför pappa Jonas

IFK Göteborg vann premiären mot IFK-kamraten Värnamo med 2-1 på ett festskrudat och fullsatt Gamla Ullevi. Sonen Simon Thern vann matchen i matchen mot pappa Jonas som ledde Värnamo.

– Det var viktigt och skönt att ta tre poäng. Det var tre poäng som var det viktiga i dag. Nu är vi igång, säger Marcus Berg som gjorde ett mål och passade fram till det andra.

Publiken stod upp och hyllade sitt lag de sista minuterna. Flaggorna vevades och sången och handklappningarna fyllde arenan.

När IFK Göteborg bröt nollan i den 22:a minuten var det vackert. Marcus Berg klackade fram bollen tilll Simon Thern som med vänstern sköt upp bollen i det bortre krysset.

– Det var skönt så klart och jag fick ett bra läge, säger Thern om målet till Discovery+.

Det blev vilt jubel och Thern visade stor glädje.

På nykomlingen Värnamos bänk satt managern pappa Jonas, den gamla 1994-hjälten, sammanbiten med armarna i kors. Den stolthet han förmodligen kände över sonens fina prestation dolde han väl.

Magashy gjorde Värnamos första allsvenska mål

– Vi var lite tagna av stundens allvar men efter 20 minuter vågade vi spela ut. De hade en chans och vi kanske hade fyra bra lägen, sade IFK Värnamos Oscar Johansson efter den första halvleken.

Värnamo fick också utdelning efter en dryg timme. Abdussalam Magashy nickade först i ribban och tog sedan hand om sin egen retur och dundrade in 1-1 via ribban som ännu darrade. Det var IFK Värnamos första mål i allsvenskan någonsin.

Lyckan vara dock bara ett par minuter för Värnamo. Veteranen Marcus Berg kastade sig fram och tryckte in Alexander Jallows öppnande passning från sidan för 2-1 och Gamla Ullevi bröt ut i ett stor jubel.

SE MER: Pappa Jonas nobbade middag med sonen: ”Det blir bussresa hem”