Josip Ilicic

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se situationen när Jospi Ilicic sparkar Besard Sabovic. Foto: Sportbladet/Bildbyrån

”Josip Ilicic ska vara glad att han är kvar på planen”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården har ett bra läge inför returen i Slovenien mot Maribor efter 1-0. Men Maribor borde enligt somliga få klara sig utan stjärnspelaren Josip Ilicic i returen då han sparkade på Besard Sabovic.

– Domaren var sjyst mot honom säger Sabovic till SVT Sport.

Någon minut innan domaren skulle blåsa av för halvtid i möten mellan Djurgården och Maribor stod Djurgårdens Besard Sabovic i vägen för stjärnan Josip Ilicic. Slovenen valde då att sparka på Sabovic som föll ner i gräset. Domaren gick fram och visade det gula kortet, under vilda protester från blåränderna.

– Jag försöker följa med honom i löpningen och känner att jag får en smäll utan bollen. Det borde varit rött kort, domaren var sjyst mot honom, säger Sabovic till SVT Sport.

– Maribors Josip Ilicic ska vara glad att han är kvar på planen efter en ful spark mot Sabovic, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Se incidenten i spelaren ovan.

Snackade ni något om det med varandra?

– Inte så mycket. Han var lite irriterad och jag var lite irriterad och det var så det var, säger Sabovic.

Deniz Hümmet menar att man hanterade Ilicic väl.

– Vi fick honom ur balans också, han fick ju varningen tidigt. Bra av oss, säger han.

– Min känsla är att det är en rejäl eftersläng, säger han om situationen och fortsätter:

– När jag var ute på plan tyckte jag att han borde blivit utvisad.

Ilicic har visserligen hunnit fylla 36 år gammal men har 339 matcher i Serie A i lag som Atalanta och Palermo i bagaget. På dessa har han gjort 96 mål.

I den 90:e minuten fick Maribor till slut ett rött kort då Sven Karic rev ner Gustav Wikheim som annars skulle fått friläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.