Rosa Kafaji

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör journalisten om Rosa Kafaji: ”Inte stor press på henne” Foto: Arsenal/TT

Journalisten hyllar Rosa Kafaji: ”Finns ingen som henne i truppen”

Uppdaterad
Publicerad

Rosa Kafaji har debuterat i Arsenal.

Och hon har imponerat.

– Hon kan bli en stjärna direkt, säger Amee Ruszkai, fotbollsreporter på Goal till SVT Sport.

Fredagen den 20 september har årets säsong av Women's Super League Premiär. En spelare som kan komma att få sitt stora internationella genombrott är svenska Rosa Kafaji, vars Arsenal möter Man City söndagen den 22:e.

– De har ingen renodlad ”tia” som henne. Hon kommer att kunna bryta sig igenom de lågt stående försvaren och hon kommer att bidra med en annan typ av kreativitet, säger Ruszkai till SVT Sport.

Den engelska fotbollsreportern menar att Kafaji är precis det som Arsenal har saknat och att hon kommer att bli en viktig spelare för ”Gunners”.

– Det kommer bli väldigt intressant att se. Jag tror att hon kan bli en stjärnspelare direkt.

”En riktig diamant”

Hur tror du att hon kommer att kunna hantera pressen?

– Jag tror att det kommer vara skönt för henne att media har fokus på andra spelare. De som kan damfotbollen menar att Arsenal hittat en riktig diamant, här kommer hon kunna briljera under radarn.

Hon fortsätter:

– Hon har visat att hon kan prestera på den allra högsta nivån. Så jag kommer bli väldigt överraskad om det inte går vägen för henne.

Hör Amee Ruszkai i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.