Elfsborg förlorade borta mot Galatasaray i Europa League.

Elfsborg nära mirakelvändning mot Galatasaray – se bilder här. Foto: Bildbyrån

Elfsborg nära mirakelvändning mot Galatasaray – föll med uddamålet

Elfsborg fick en mardrömsstart borta mot Galatasaray och låg under med 3-0 i halvtid.

Men Boråslaget stod för en heroisk insats i andra halvlek och pressade storlaget, men får slutligen se sig besegrat med 4-3.

– 3-0 i paus var lite väl, sedan kommer vi ut i andra halvlek och gör en fantastisk insats, säger Elfsborgs målvakt Isak Pettersson, till SVT Sport.

Elfsborg åkte till Istanbul efter urstarka 1-0 mot italienska storklubben Roma.

Men mot Galatasaray fick man mardrömsstart. Efter dryga halvtimmen kombinerade stjärntrion Victor Osimhen, Dries Mertens och Mauro Icardi där den sistnämnde gav sitt lag ledningen efter en stolpretur.

”Detta är min dröm”

– Inspirerande, det är såklart häftigt och kul. När man gick in där inför matchen så kände man ”detta är min dröm, nu är jag här”, säger målvakten Isak Pettersson om att ställas mot världsklasspelarna.

I den 39:e minuten bjöd sedan Pettersson hemmalaget på ett mål när han inte kunde nå bollen, som via stolpen gick in till 2-0.

En misslyckad offsidefälla en minut innan paus och även 3-0 var ett faktum.

Men i andra halvlek höll Boråslaget på att göra en mirakelvändning. Niklas Hult reducerade i den 53:e minuten och efter dryga timmen och en lång VAR-check fick Elfsborg en straff som Michael Baidoo förvaltade.

Elfsborg tryckte på för en kvittering men i stället utökade Yunus Akgun till 4-2. Men inbytte trotjänaren och kaptenen Johan Larsson skulle ge matchen ytterligare en pulshöjare när han på stopptid reducerade, efter bara två minuter på plan.

– Kul att få komma in och bidra, såklart, säger Larsson.