Kalmar var inte nöjda med domarinsatsen

Här ropar Kalmar efter straff – två gånger om Foto: Bildbyrån/Max

Kalmar FF:s ilska – trots viktig poäng: ”Vi ska ha en straff”

Kalmar fick med sig 1–1 borta mot Djurgården och tog en viktig poäng i den allsvenska bottenstriden.

Men laget ilsknade till efter två straffsituationer i den första halvleken.

– Jag tycker att det är 100 procent straff, säger målskytten Dino Islamovic till SVT Sport.

Formstarke Dino Islamovic gjorde mål för tredje matchen i rad när han satte 1–0 för Kalmar efter 20 minuter.

En hörna från nära håll skarvades vidare och Islamovic, mitt inne i boxen, kastade sig modigt fram och nickade in bollen.

Djurgården var nära ett kvitteringsmål kort därpå när Kalmar-backen Vince Osuji nästan slog in bollen i eget mål.

Gästerna ropade dessutom på straff två gånger om i den första halvleken. Först efter en tilltrasslad situation där Kalmar sköt från nära håll och bollen träffade Besard Sabovic i trakterna kring vänsterarmen.

Sedan reagerade KFF igen precis före pausvilan när Islamovic föll i straffområdet efter en närkamp med Adam Ståhl.

Kosugis första mål för Djurgården

Tidigt i den andra halvleken kvitterade Djurgården när japanske 18-åringen Keita Kosugi gjorde sitt första mål för klubben.

Skottet gick via täckande spelare och ställde målvakten.

– Deras mål är ett jäkla pissmål som studsar deras väg. Jag tycker att vi hade kunnat gnugga oss till tre poäng i dag och det hade varit jäkligt viktigt. Men den här poängen är också svinviktig för oss, säger Kalmars Melker Hallberg till Max.

Djurgården var närmast segern när norrmannen Tobias Gulliksen dundrade ett distansskott i stolpen på tilläggstid, men slutresultatet blev 1–1.

– Vi tar en poäng och det är väl okej, men ändå lite tufft med tanke på de två situationerna. Vi ska egentligen ha straff i första halvlek men vi får inte det. Djurgården skapade också chanser så oavgjort kanske är rättvist, men gör vi 2–0 är det en annan match, säger Islamovic till SVT Sport.

På SVT Play kan du se alla mål från alla matcher i allsvenskan.

Se höjdpunkter från mötet mellan Djurgården och Kalmar här. Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN