Thibaut Courtois, Real Madrid, och Atletico Madrids Koke som försöker lugna ner supportrar.

Spelare försökte lugna ner uppretade supportrar Foto: TT Nyhetsbyrån

Kaosscener då Madridderbyt stoppades – spelare försökte lugna ner supportrarna

Real Madrid tog ledningen i bortaderbyt mot Atletico Madrid. Då kokade det över i hemmaklacken som kastade in föremål och domaren valde att avbryta matchen tillfälligt.

– Det här får inte hända på en fotbollsplan. Jag hoppas det inte händer igen, säger Atletico-kaptenen Koke till DAZN.

Se scenerna i spelaren ovan.

64 minuter hade gått av derbyt i Madrid då mittbacken Eder Militao klev fram och förde upp gästande Real Madrid i ledning.

Kort därefter började föremål kastas in mot Reals målvakt Thibaut Courtois och då domaren uppmärksammades på det avbröts matchen tillfälligt.

Klubbikonen Koke och tränaren Diego Simeone var framme hos supportrarna och försökte lugna ner stämningen.

Man såg bland annat en tändare och en vit plastpåse med okänt innehåll som kastades in på planen.

Tränaren: ”De bör straffas”

Spelarna gick av planen och var borta i ungefär tjugo minuter innan matchen återupptogs.

– De som var inblandade bör straffas av klubben. Vi har ingen användning av dem, vi behöver personer som stöttar oss, säger Diegeo Simeone enligt TT.

På tilläggstid kvitterade inhopparen Angel Correa för Atletico. Målet videogranskades för en eventuell offside, men någon sådan hittades inte.

Matchen slutade alltså 1-1 och det innebär att serietvåan Real Madrid är tre poäng bakom ledande Barcelona och har två poäng ner till Atletico.