Katie McCabe skruvade in hörna när Irland föll mot Kanada

Katie McCabe skruvade in en hörna och blev historisk.

Då vände Kanada och VM-äventyret är därmed över för Irland.

– Jag är hjärtekrossad, säger lagkaptenen McCabe efter matchen.

Se McCabes spektakulära hörnmål i spelaren ovan.

Ett revanschsuget Kanada, som gick mållösa från premiärmatchen mot Nigeria, jagade tre poäng mot VM-debutanten Irland i andra gruppspelsomgången. Irland i sin tur föll senast mot värdnationen Australien och var snabbast ur startblocken mot regerande OS-mästarinnorna.

Redan i den fjärde minuten fick Kanadas målvakt Kailen Sheridan kapitulera. Irlands första VM-mål någonsin var ett faktum när Arsenal-stjärnan Katie McCabe skruvade in hörnan direkt i mål.

– Det är klart att det är galjonsfiguren som skriver in sig i historieböckerna. Det är en perfekt slagen hörna. Skruven, bollbanan – det är fantastiskt. Bara att sitta och njuta, kommenterade Axel Olsson i Viaplays sändning.

Kalldusch innan paus

Irland, med stort stöd på läktarna, fick minst sagt energi av målet och nyss nämnde McCabe försökte sig på en soloräd minuter senare när hon tog sig in i Kanadas straffområdet och föll men domaren friade.

I stället kom kallduschen strax innan paus när Kanada fick en livlina för att ta sig in i matchen. Julia Grosso spelade in bollen från vänsterkanten och irländska försvararen Megan Connolly var sist på bollen och Courtney Brosnan var chanslös i målet.

”Jag är hjärtekrossad”

Beverly Priestman agerade i paus och genomförde ett trippelbyte där Sophie Schmidt, Shelina Zadorsky och legendaren Christine Sinclair sattes in i spel. Det visade sig vara ett lyckat drag då Sophie Schmidt bara åtta minuter in i den andra halvleken spelade fram Adriana Leon som satte dit 2–1.

Resultatet stod sig matchen ut och Irlands VM-resa är därmed över för den här gången. Samtidigt seglar Kanada upp som gruppetta, en poäng före Australien som ställs mot Nigeria under torsdagen. Irlands lagkapten Katie McCabe var besviken och stolt efter matchen:

– Det är bitterljuvt. Jag är hjärtekrossad för tjejerna på grund av hur vi spelade. Det är en ära att vara kapten för dessa tjejer. Vi är hungriga och har fått smaka på en stor turnering, säger hon till ITV.