Klart: Pauline Hammarlund skriver på för Djurgården Foto: Djurgården

Klart: Pauline Hammarlund och Mimmi Larsson skriver på för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Pauline Hammarlund har lämnat Fiorentina.

Nu står det klart att ny klubbadress blir Djurgården.

Senare under torsdagen meddelade Blåränderna att även Mimmi Larsson ansluter från Leipzig.

Djurgården inleder transferfönstret med en statementvärvning.

Det rör sig om ingen mindre än landslagsmeriterade anfallaren, som var med under senaste EM-kvalsamlingen, Pauline Hammarlund.

De senaste åren har 30-åringen spelat i Fiorentina och var också med när man tog sig till ett historiskt Champions League.

Kontraktet sträcker sig över 2025.

– De har något spännande på gång och jag vill vara med på den resan. Jag har inte bott i Stockholm på tolv år heller, och att vara nära familjen ska bli väldigt kul, säger hon i ett pressmeddelande.

Hammarlund är väl medveten om att det kommer en del förväntningar med hennes meritlista.

– Med den karriären jag har är det klart, man får förvänta sig att det finns en viss press och jag hoppas kunna bidra, avslutar hon.

”Vinnarmentalitet”

Senare under torsdagen stod det även klart att Mimmi Larsson även hon ansluter.

– Jag tyckte det kändes bra, från första kontakten och det kändes som att det låg i bakhuvudet från start att det är det här jag vill. Nu vill jag bidra med rutin och poäng för laget. Jag är väldigt tävlingsinriktad och jag tar med mig min vinnarmentalitet, säger hon.

Larssons kontrakt sträcker sig över 2026.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.