Kosovare Asllani

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Kosovare Asllanis mål för nya klubben London City Lionesses Foto: Barclays Womens Championship

Kosovare Asllani målskytt i debuten för nya klubben

Uppdaterad
Publicerad

Svenska landslagsveteranen Kosovare Asllani behövde bara 38 minuter innan hon spräckte nollan och räddade poäng för nya klubben London City Lionesses. 1–1 slutade ligapremiären mot Newcastle.

Se målet i spelaren ovan.

Kosovare Asllani gjorde i somras en omtalad flytt från Milan i den italienska högstaligan till London City Lionesses i den engelska andraligan.

Huvudstadsklubben har den amerikanska miljardären Michele Kang i ryggen och siktar på att ta klivet upp till Super League så snabbt som möjligt.

– Jag har bara väntat på att någon som hon ska gå in i damfotbollen, satsa allt på det och se hur långt man kan gå när man väl har investerat. Det var därför jag tyckte London City Lionesses var så pass spännande, när man väl har investeringar, hur snabbt kan man nå framgång?, sade Asllani till SVT Sport i samband med flytten.

I säsongens första match, hemma mot Newcastle, utjämnade den svenska stjärnan till 1–1 39:e minuten.

Farmspelad av finska Lotta Lindström kunde Asllani utan någon som helst brådska hitta nätet med en bredsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.