Kristoffer Olsson om vägen tillbaka: ”Kommer vara starkare än någonsin”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kristoffer Olsson drömmer om comeback: ”Kommer vara bättre än någonsin” Foto: SVT

Kristoffer Olsson drömmer om comeback: ”Kommer vara bättre än någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Kristoffer Olsson har återvänt hem och påbörjat individuell träning med sitt klubblag Midtjylland. För SVT Sport berättar 29-åringen om drömmen att återvända till fotbollen.

– Jag hoppas att jag kommer vara tillbaka på fotbollsplanen snart på riktigt. Spela match och möta motståndare. Det är något jag haft som mål att komma tillbaka och spela fotboll igen, säger han.

Den 20 februari kollapsade Kristoffer Olsson i sitt hem efter att ha drabbats av flera blodproppar till följd av en ovanlig inflammation i hjärnans blodkärl.

För ett par veckor sedan återvände Olsson till sin danska klubb för att påbörja en individuell träning ett par gånger i veckan. Planen är att succesivt öka antal träningspass.

Herrlandslaget i fotboll

– Första månaderna tänkte jag ingenting på fotboll vilket var sjukt. Enda sen jag var ett litet barn har jag tänkt och spelat fotboll. Nu är det tillbaka. Jag blir så taggad och spelsugen bara jag tänker på det, säger han.

Är det realistiskt att tro att du kan komma tillbaka?

– Ja det är det. Hundra procent är det så. Det kommer att ta tid. Om det tar ett halvår, ett år eller två innan jag kommer tillbaka dit jag var innan. Men när jag väl når dit så är jag helt säker på att jag kommer vara bättre än någonsin. Det jag varit med om gör mig starkare och att jag älskar att spela fotboll igen.

Du låter väldigt självsäker…

– Självsäker är jag för att jag vet vad kan göra med en boll. Jag vet vad jag kan tillföra ett lag. Jag ska vara bättre än vad jag var innan, det kan låta sjukt. Men jag kommer att vara det och jag har inga problem om det kommer att ta tid att komma dit.

Du var en av nyckelspelarna i Janne Anderssons landslag. Vill du tllbaka dit också?

– Det är upp till tränaren att ta ut mig om han tycker att jag är tillräckligt bra. Ingen hade blivit gladare än jag själv om jag blivit uttagen igen när jag är tillbaka. Men det är inget mål att jag måste tillbaka till landslaget. Det hade dock varit nice med två-tre matcher till för att nå 50 landskamper.

Se hela intervjun med Kristoffer Olsson på SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet