Kristoffer Olsson om vägen tillbaka: ”Fått perspektiv på livet”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det var verkligen som att jag var halvt död”, hör Kristoffer Olsson berätta om första tiden efter tiden i respirator. Foto: SVT

Kristoffer Olsson minns inget från första tiden

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av februari drabbades Kristoffer Olsson av blodproppar i hjärnan och vårdades i respirator.

– Jag har fått perspektiv på livet, vad som är viktigt. Det känns naturligt att säga att jag kommer komma tillbaka starkare. Det känns skönt att kunna säga det.

Sex månader efter sjukdomen som lett till flera blodproppar i hjärnan har Kristoffer Olsson fått återvända hem.

– Det är inte lång tid sen jag började förstå vad jag varit med om. Jag kunde knappt röra mig, kunde knappt prata. Det var som att jag var halvt död. Det är månader och veckor där jag inte kommer ihåg någonting, säger han i intervjun.

Hur overkligt känns allt?

– Nu är det inte overkligt, nu förstår jag helt hundra. Man kan ha otur och råka ut för hemska saker i livet. Det här är verklighet, det här är något jag varit med om. Det här är ingen dröm eller mardröm. Det har jag förståelse för och förstått sen månader tillbaka nu.

Hur mår du idag?

– Nu känns det jättebra. Jag är jätteglad, taggad på livet och taggad på fotboll. Jag mår jättebra i dag. Det är skönt att kunna säga det och vara ärlig när man säger det. Om jag tänker tillbaka på dom senaste veckorna kan jag inte minnas en dag där jag vaknat upp och mår dåligt.

Se hela intervjun med Kristoffer Olsson på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.