”Situationen i Afghanistan är mycket oroande och Fifa övervakar den noga. Fifa är fortsatt engagerade i att få fotbollen att växa globalt, vilket inkluderar utvecklingen av damfotboll i Afghanistan”, skriver förbundet i ett uttalande.
”Det är också tydligt att situationen på plats förändras fort.”
Sport är ett kontroversiellt ämne och senast talibanerna hade kontroll över Afghanistan fick kvinnor inte idrotta alls. Manliga släktingar fick idrotta, men med restriktioner.
”Är väldigt orolig”
Damlandslagets före detta kapten, Khalida Popal säger till SVT hon är orolig för spelarnas och alla invånare i Afghanistans liv.
– Jag är väldigt orolig. Jag är orolig för alla våra invånare, och den nya generationens invånare som drömt om att bli fotbollsspelare, musiker och dansare. Jag är väldigt orolig för alla kvinnor. De har inget skydd och deras liv är i fara. De blivit lämnade i händerna på fienden, som är talibanerna, säger Khalida Popal till SVT Sport.
Hon har sagt till sina lagkamrater i landslaget att gömma sig och fly.
– De är fast i landet som kollapsade över en natt. De är mer eller mindre avskurna från omvärlden eftersom de litade på löften som talade om att förvara mänsliga rättigheter och kvinnors rättigheter sedan talibanregimen försvann 2001, säger Khalida Popal vidare.
Det afghanska damlandslaget är rankat 152 av 167 på Fifas världsrankning.
Och Khalida Popal är väldigt skeptisk till att det afghanska fotbollslandslaget kan få hjälp av Fifa i det här läget.
– Det är politik. Det är bra att Fifa kom med ett uttalande, och det blir intressant att se hur kommunikationen mellan Fifa och talibanerna kommer att se ut. Men hela världen ser att landet kollapsar, och Fifa kan inte göra några politiska uttalanden och sätta press på talibanerna, säger Khalida Popal till SVT Sport.
Klipp: Afghanska paralympiern fånge: ”Snälla låt mig få åka”