Jens T Andersson lämnar rollen som landslagschef på svenska fotbollförbundet Foto: Bildbyrån

Landslagschefen i fotboll lämnar förbundet – blir sportchef i Azerbajdzjan

Uppdaterad
Publicerad

Jens T Andersson lämnar rollen som övergripande landslagschef på Svenska fotbollförbundet. Han har fått ett jobb som sportchef i den azerbajdzjanska klubben Nefttji Baku.

Andersson rekryterades till rollen som landslagschef i mars 2022. Innan dess var han ordförande på Svensk Elitfotboll, SEF.

Nu väntar en flytt till azerbajdzjanska huvudstaden Baku, där han blir sportchef i Nefttji Baku som för tillfället ligger på en sjätteplats i den inhemska ligan.

Herrlandslaget i fotboll

– Det var följaktligen inte ett lätt beslut att ta. Men Nefttji Baku vill bygga en stark klubblagsverksamhet med internationella ambitioner och erbjuder attraktiva förutsättningar för att åstadkomma detta, säger Jens T Andersson i ett pressmeddelande.

Var nominerad till ordföranderollen

Förra våren var han en av kandidaterna som nominerades till ordförandeposten i SvFF, men hoppade av innan omröstningen på årsstämman (där Fredrik Reinfeldt valdes före Lars-Christer Olsson).

Den senaste tiden har rubrikerna kring Jens T Andersson handlat om vilket förtroende som finns för herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson.

Har pressats om Janne Andersson

Efter EM-kvalförlusten mot Österrike senast pressades landslagschefen med frågor om Anderssons framtid.

– Janne kommer leda laget resten av kvalet, sade han då.

Jens T Andersson är kvar som landslagschef fram till 18 oktober, över herrarnas EM-kval mot Belgien två dagar tidigare. Rekryteringen av ny landslagschef kommer att inledas inom kort, enligt fotbollförbundet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet