Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Eriksson. Foto: Bildbyrån/SVT

Magdalena Eriksson om att Sverige inte får EM

Uppdaterad
Publicerad

Schweiz fick EM i fotboll 2025 för damer, Sverige och Norden nobbades.

Sveriges stjärnspelare Magdalena Eriksson är besviken.

– Jag hade stora förhoppningar på att vi skulle få det, säger hon till SVT Sport.

På tisdagen blev det klart att Schweiz kommer arrangera fotbolls-EM för damer 2025. Sverige nobbades, efter en röstningsprocess på tre omgångar där Schweiz vann överlägset i sista. Inför tisdagen hade de nordiska arrangörerna pratat om ett ”storslaget mästerskap” om man skulle få arrangera.

Svenska stjärnspelaren Magdalena Erikssons besvikelse var stor när hon mötte SVT Sport på kvällen.

– Det känns lite bittert, jag hade stora förhoppningar på att vi skulle få det, och har varit med i processen under våren och verkligen försökt att pusha för det. Det känns surt och tråkigt, men samtidigt är det forfarande ett mästerskap som kommer bli jättekul att spela och säkert jättebra, men jag tror det hade blivit ännu bättre om det hade gått i Norden.

Har du någon tanke på varför Sverige och övriga nordiska grannar inte fick det?

– Det enda jag kan tänka är att Sverige så nyligen hade det, 2013, och att man vill sprida ut det mera och att det i Schweiz är väldigt korta resor, vilket ur ett miljöperspektiv ändå är något jag kan förstå och är sunt.

Förbundskapten Gerhardsson: ”I nuläget är vi inte kvalificerade”

Peter Gerhardsson har inga känslor alls inför beskedet, och pratar mycket om att det är beslut de inte kan påverka. Men allra första ska Sverige ta sig till mästerskapet.

– För oss sportsligt så är fokus hela tiden på att vi ska ta oss dit mer än att man tittar på det här, när vi tagit oss dit så får man på så sätt ha några känslor för hur det ska bli, men i nuläget är vi inte kvalificerade dit, så vi börjar med det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.