Rosa Kafaji blir borta åtta till tio månader. Foto: Bildbyrån

Mardrömsbeskedet: Bröt benet sex minuter in i debuten

Uppdaterad
Publicerad

Mardrömsdebut för Rosa Kafaji.

Supertalangen åkte på en fraktur på underbenet sex minuter in i första framträdandet för BK Häcken.

– Det känns overkligt men jag har alltid varit medveten om att det finns risker med att spela fotboll, säger hon till klubbens sajt.

18-åriga Kafaji gjorde 1-0 mot Lidköping redan efter sex minuters spel, men i samband med målet kolliderade hon med målvakten. Hon blev sedan liggande i gräset innan hon bars ut på bår.

I går opererades hon och Häckens läkare, Sadesh Balasingam, bedömer att Rosa Kafaji blir borta i åtta till tio månader. Det på grund av en fraktur på underbenet.

– Vi får utvärdera under tiden. Men preliminärt har vi satt åtta till tio månader innan hon är tillbaka för fullt. Kortaste rehabiliteringstiden är sex månader, men det varierar beroende på hur frakturen ser ut, säger Balasingam till SVT Sport.

– Att hon har opererats betyder att hon inte behöver någon gipstid, så hon kan börja med rehab ganska omgående. Redan i dag, faktiskt.

”Om det är någon...”

Hur tog hon beskedet?

– Det är klart att det är ett tungt besked att få. Särskilt när man är ny i en klubb och i samband med en debut, men hon mår under omständigheterna bra. Alla i klubben stöttar henne och hon får allt tänkbart stöd.

– Om det är någon som klarar av den typen av skada så är det Rosa, säger Balasingam som känner henne från ungdomslandslaget.

Anfallstalangen lämnade AIK för Häcken i december och blev därmed den dyraste inhemska värvningen någonsin, då Hisingslaget betalade 700 000 kronor.

– En sak är säker: En vinnare kommer alltid tillbaka, säger Kafaji.

ARKIV: BP klart för damallsvenskan – första gången i klubbens historia (13 november 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.