Marocko och Colombia Foto: Bildbyrån

Marocko sensationellt till slutspel – nollade Colombia

Uppdaterad
Publicerad

Marocko är klart för slutspel i deras första VM någonsin.

Detta efter en osannolik händelseutveckling i grupp H där Tyskland till slut åkte ut.

– Vi ska fortsätta vår resa, säger förbundskapten Reynald Pedros efter de vilda glädjescener som utspelade sig efter slutsignal.

Se glädjescenerna när Marocko går vidare till slutspel i spelaren ovan.

En poäng mot Marocko var vad som krävdes för säkrad gruppseger för Colombia och enklare motstånd i åttondelsfinal.

För Marocko krävdes seger samt att Tyskland tappade poäng mot Sydkorea, och mot alla odds var det just det som hände.

Marocko besegrade Colombia med 1-0 samtidigt som Tyskland kryssade, 1-1, mot Sydkorea.

Colombias förbundskapten Nelson Abadia var tillbaka efter att ha varit avstängd första två matcherna av VM, och satte stjärnskottet Linda Caicedo på högerkanten i mittfältet istället för den vänstra där hon huserar normalt sett.

Det blev inget lyckat drag. Caicedo lyckades inte komma till alls i anfallsspelet i första halvlek, där dessutom Marocko tog ledningen.

Målet kom efter en straff som Catalina Perez Jaramillo först räddade innan Anissa Lahmari kunde peta in returen.

I andra halvlek var Caicedo tillbaka på vänsterkanten och Colombia började skapa fler chanser framåt. Men Marockos defensiv höll tätt och Marocko vann med 1-0, vilket tog landet till en sensationell åttondelsfinal då Tyskland endast kryssade mot Sydkorea.

Men efter matchens slut blev det en nervös väntan på att Tysklands match skulle ta slut. Marocko firade till en början innan de insåg att det var tid kvar i den andra matchen. Men när Tysklands match blåstes av, då blev det ett enormt firande från Marocko som mot alla odds tog sig till slutspel i sitt första VM någonsin. Efter matchen hyllar förbundskapten Reynald Pedros supportrarna som stöttat laget.

– De kommer att få stötta oss en gång till. Vi älskar dem. Vi känner att de står bakom oss. Det ger oss styrka. Bra jobbat av alla tjejer och vi ska fortsätta vår resa, säger han enligt Fifas hemsida.

Colombia vann gruppen och får nu möta Jamaica, Marocko ställs mot Frankrike.

VM

Marocko logo

Marocko

1 - 0

Colombia logo

Colombia

HBF Park, Perth
Publik: 17342
Domare: Maria Sole Ferrieri Caputi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.