Historiskt fiasko av Tyskland – missar slutspel för första gången

Det blir ingen åttondelfinal för en av VM:s stora favoriter.

Efter att ha bjudits på en kavalkad av brända chanser i den andra halvleken mot Sydkorea får de tyska världstvåorna packa väskorna och dra hem efter att ha missat slutspel för första gången någonsin.

Se scenerna är Tysklands slås ut ur VM i spelaren ovan.

Det hade egentligen räckt med en colombiansk poäng i matchen mot Marocko för att Tyskland skulle ta sig vidare med ett oavgjort resultat, men när Marocko, lite oväntat, tog ledningen på en straffretur i slutet av den första halvleken så började goda råd bli dyra för tyskorna som hade hamnat i ett jobbigt underläge redan efter sex minuters spel när Cho So-Hyun skickade in 1–0 för Sydkorea.

Tyskland såg ändå ut att ha goda chanser att fixa en vital trepoängare när anfallsstjärnan Alexandra Popp klev fram och nickade in sitt fjärde mål för turneringen strax innan halvtid.

I den andra halvleken tryckte de på för ett segermål och man kan lugnt påstå att de skapade tillräckligt för att lösa det.

I den 56:e minuten fick Popp ett mål bortdömt för en marginell offside, en stund senare prickade hon ribban och kort därefter nickade hon mitt på den sydkoreanska målvakten Jung-Mi Kim från nära håll.

Men närmare så kom de aldrig och därmed missar de att gå vidare från gruppspelet för första gången någonsin i ett stort mästerskap. Samtidigt går Marocko, i deras första VM någonsin, vidare som tvåa i gruppen efter Colombia.

– Jag saknar ord. Jag är så otroligt besviken just nu. Vi räckte inte till, säger Jule Brand till tyska Bild.

Se även: Här blir Marocko klara för slutspel i sitt första VM någonsin – se det stora firandet