Martin Olsson skadade sig mot Tjeckien. Foto: Bildbyrån

Martin Olsson skadad – lämnar landslagssamlingen

Uppdaterad
Publicerad

Martin Olsson byttes ut skadad i gårdagens match mot Tjeckien.

Nu står det klart att han missar VM-playoffinalen mot Polen på tisdag – och lämnar samlingen.

– Tråkigt för Martin såklart, säger förbundskapten Janne Andersson till SvFF:s hemsida.

I Ludwig Augustinssons frånvaro fick Martin Olsson chansen från start i 1-0-segern mot Tjeckien. Vänsterbacken fick dock problem med en känning i baksida lår och byttes ut mot Pierre Bengtsson.

Nu står det klart att skadan är så pass allvarlig att han inte kommer att åka med till den avgörande playoff-matchen mot Polen på tisdag.

Herrlandslaget i fotboll

– Tråkigt för Martin såklart. Han gjorde en bra insats i går och vi hoppas att han är tillbaka på plan så snart som möjligt, säger Janne Andersson.

Ingen ersättare kallas in.

Ludwig Augustinsson fanns inte med mot Tjeckien på grund av sjukdom men förväntas vara tillgänglig för spel mot Polen.

Flera spelare var slitna efter matchen mot Tjeckien. Janne Andersson sa att Marcus Danielson var slutkörd efter 70 minuter och Dejan Kulusevski fick en hård smäll mot huvudet.

Men till matchen mot Polen ska det inte vara någon fara.

– Med övriga (förutom Martin Olsson) känns det ganska ljust. I alla fall enligt de rapporter jag har fått, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet