Tufft läge för Malmö – ”Inget bra resultat”

Att lagkapten Markus Rosenberg saknades märktes då Malmö FF tog emot makedonska FK Vardar i Champions League-kvalets andra omgång.

Malmö lyckades ändå kvittera med en kvart kvar att spela.

– Inget bra resultat, men prestationen i sig är stabil. Jag tror vi alla har en ganska dålig känsla med det här resultatet, säger Malmötränaren Magnus Pehrsson i Viasats sändning.

Första halvlek var rätt så jämn med målchanser åt bägge hållen. Malmös vassaste hade Jo Inge Berget, som för dagen var anfallare, men han fick ingen bra träff på bollen.

Hela halvlekens bästa läge hade gästernas Jonathan Balotelli, men han lyckades inte ge Skopjelaget ledningen.

Vardar bra efter pausvila

Vardar inledde andra halvlek piggare än det himmelsblåa hemmalaget och i den 63 minuten fick de utdelning genom vänsteryttern Boban Nikolov som avslutade snyggt intill stolpen.

Förarbetet stod just Balotelli för.

Stark slutforcering

Men, trots en svag första halvtimme av halvleken lyckades MFF kvittera. Inhopparen Magnus Wolff Eikrem slog en fin frispark som mittbacken Franz Brorsson nickade in med en kvart kvar att spela.

Efter det började Malmö ösa på och hade flera vassa chanser.

Med bara några minuter kvar sköt en av matchens giganter, danske Anders Christiansen, ett stenhårt skott i ribban.

– Det kändes som det skulle i ribban, ner, ribban och in. Men så blev det inte, säger Pehrsson.

Negativt trendbrott

Varken 2014 eller 2015 släppte Malmö in något mål på hemmaplan i kvalet till Champions League och samma sak gällde för Europa League-kvalet 2013, men den trenden är alltså bruten nu.

Det andra mötet spelas i Skopje på tisdag och på grund av Vardars bortamål räcker inte 0-0 där för att Malmö ska gå vidare. Om Rosenberg kan spela då eller inte är ännu oklart.