”Min ambitionsnivå är skyhög – jag vill bli bäst”

Uppdaterad
Publicerad

När Damallsvenskan inleds i helgen ska FC Rosengård försöka försvara sitt SM-guld från ifjol. En av nyckelspelarna är målvakten Zećira Mušović som kan göra sin sista säsong med klubben då kontraktet löper ut i höst.

– Min ambitionsnivå är skyhög. Jag vill bli bäst, säger hon i SVT Sports reportageserie ”Allsvenska stjärnan”.

Zećira Mušović var bara 18 år när hon fick sitt genombrott med FC Rosengård. Fem år senare har hon etablerat sig som damallsvenskans bästa målvakt och väntas ta över efter Hedvig Lindahl i landslaget de kommande åren. Med ett utgående kontrakt pekar mycket på att hon blir utlandsproffs efter årets säsong.

– Det är ju speciellt, så kan det bli. Samtidigt har man blivit duktig på att leva i nuet med tanke på allt som sker med corona. Det är fullt fokus på det som händer just nu. Jag är tacksam att vi kan spela matcher igen och träna för fullt. Sedan får vi se vad som händer.

Du duckar frågan lite här, du har väl en högre ambition än att spela i damallsvenskan?

Min ambitionsnivå är skyhög. Jag vill bli bäst. Jag vill bli en världsmålvakt och vet att det kommer krävas hårt slit. Så visst kommer jag söka mig dit jag kommer få bäst förutsättningar och där jag kan uppnå mina mål, säger hon 

I avsnittet berättar även Mušović om kärleken till familjen och att hon inte räds för att använda sin plattform när kommer till frågor och jämställdhet och samhället.

Se hela ”Allsvenska stjärnan” med Zećira Mušović på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.