Morten Hjulmand kvitterade mot England efter en drömträff Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Morten Hjulmand fixade poäng mot England – efter drömträff

Nederlagstippade mot England.

Då slog Morten Hjulmand till med ett kanonskott – som fixade en poäng åt Danmark.

– Det var en stor upplevelse, säger målskytten.

I den 34:e minuten fick den danska delen av publiken fira. För då slog Morten Hjulmand till med ett kanonskott. 24-åringen avlossade från distans och skottet gick i mål via stolpen.

Se fullträffen i spelaren ovan!

Fotbolls-EM

Danmarks kung, Frederik X, var på plats under matchen i Frankfurt och såg nöjd ut efter den danska kvitteringen.

Kung Frederik X efter kvitteringen. Foto: TV4

Delad pott

Dessförinnan hade Harry Kane öppnat sitt målkonto för detta EM.

I den 18:e minuten snodde Kyle Walker åt sig bollen på högerkanten – innan han spelade in bollen till Kane som placerade in 1–0.

Guidetti: ”Håll i hatten”

Matchen slutade 1–1 även om det var Danmark som hade flest chanser till ett ledningsmål i den andra halvleken – där England såg frustrerat ut.

Efter två spelade omgångar leder England grupp C på fyra poäng. Danmark ligger tvåa med två poäng. Gruppen avgörs i den sista omgången.

– Vi är nöjda med hur vi spelar, men vi ville förstås vinna. Överlag bra, nu väntar en viktig sista dag i vår grupp, säger Andreas Christensen till SVT Sport.