IFK Norrköping räddade poäng mot Djurgården.

Norrköping tystade Stockholms stadion i 94:e minuten: ”De var rädda”

IFK Norrköping fick med sig en poäng mot Djurgården – efter att ha kvitterat till 2-2 i den 94:e minuten.

– Jag kände att de försökte dra ut på tiden och det var åtta minuter kvar. Då kände jag att de var rädda för det vi hade att komma med och så fick vi till en bra kontring och jag kunde göra mål så det var extra skönt, säger poängräddaren Sara Kanutte Forsnes till Viaplay.

Domaren visade upp sju minuters tilläggstid på det sugande tunga gräset på Stockholms stadion som skördade sina offer med flera spelare som fick behandling.

Norrköping spelade upp bollen och den gick in i straffområdet till måltjuven Sara Kanutte Forsnes som distinkt klippte in kvitteringen 2-2 i den 94:e minuten. Då hade man hämtat upp 2-0 i andra halvlek.

I den 96:e minuten nickade Matilda Plan in 3-2 för Djurgården och alla blåränder på stadion trodde på ett superdramatiskt slut, men målet underkändes för offside.

– Folk som sett matchen på Viaplay säger att det inte var offside. De sista minuterna har blivit vår drabbning men i dag kan jag lite skylla på domaren även om vi behöver vi bli mer effektiva, säger Djurgårdens Tove Almqvist.

Fina kombinationer vid Djurgårdens 1-0

Djurgården tog ledningen med 1-0 i mitten av den första halvleken. Det var riktigt snyggt med Pauline Hammarlund som direktpassade bakåt till Ebba Hed som med nästa direktpassning i djupet hittade Mimmi Larsson som från vänsterkanten hittade en lucka under Caroline Delisle i Norrköpingsmålet.

2-0 kom fem minuter senare när Stinalisa Johansson ordnade en straff som Therese Åsland slog i mål. Det var en ganska lös straff mitt i målet som inte såg otagbar ut.

Djurgården borde avgjort matchen redan i den första halvleken.

I början av andra halvleken fick Norrköping hopp när Wilma Leidhammar nickade in 2-1 efter en ribbretur. Dif-spelarna protesterade över att bollen inte varit över mållinjen men assisterande domaren stod bra placerad och målet godkändes.