Norrköping deppar.

Se Sirius tremålsryck mot krisande Norrköping. Foto: Aron Broman / BILDBYRÅN

Norrköpings ras – släppte in tre mål på elva minuter mot Sirius

Över två månader sedan senaste vinsten och flest insläppta mål i allsvenskan. Borta mot Sirius blev det ännu värre för IFK Norrköping. Man släppte in tre mål på elva minuter och förlorade med 5-1.

– Det är skit, sa Norrköpings Arnor Traustason till Max i paus.

Norrköpings senaste seger kom mot Häcken 28 april. Sedan dess har det varit riktigt tungt för Norrköping och det blev ingen vändning mot Sirius. ”Peking” fick åka hem med en 5-1-förlust i bagaget.

– Vi spelar en väldigt dålig första halvlek. Speciellt de första 20-25 är ju uppenbarligen uselt. De gör en bra match men vi är svaga i försvarsspelet, säger Norrköpings tränare Andreas Alm till Max.

Sirius 1-0-mål kom i 12:e minuten när 23-årige Marcus Lindberg gjorde sitt första allsvenska mål genom ett långskott som hittade in i mål. Sju minuter senare kom 2-0 innan danske Lindberg gjorde sitt andra allsvenska mål fyra minuter senare.

– Det är skit. Vi är för svaga vi går fegt in. Vi kliver inte upp, vi kan inte markera. Det är så mycket fel, fy fan, sa Norrköpings Arnor Traustason till Max i paus.

I 71:a minuten fick Ture Sandberg in ett tröstmål för Norrköping men sex minuter senare stängde Yousef Salech matchen när han satte slutresultatet 5-1 med sitt andra mål för kvällen.

Efter matchen sågs flera av Norrköpingsspelarna stå och prata med klacken.

Se höjdpunkter från allsvenskan på SVT Play.