Foto: TT

Olivia Schough: ”Jag är stolt över mig själv”

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds Olivia Schough kom med i VM-truppen till Australien och Nya Zeeland. Hon följde uttagningen hemma i tv-soffan.

– Det är en otrolig känsla att bli uttagen till ett mästerskap. I år var det extra speciellt. Jag är stolt över mig själv, säger hon till SVT Sport.

Trots Rosengårds tunga start på damallsvenskan har Olivia Schough personligen haft en av sina bästa säsongsinledningar hittills.

–  Jag känner att jag har presterat väldigt bra. Ett snäpp till framåt, jag har ett bra flow. Jag har känt mig nöjd med det jag gjort och inför uttagningen kände jag att jag gjort det jag kunnat, säger Schough som inför kvällens uttagning kände sig lugnare än inför tidigare mästerskap.

Damlandslaget i fotboll

– Jag kände mig ganska trygg, de andra åren har varit fruktansvärda, säger hon med ett skratt.

Hyllad ledare

Under presskonferensen hyllade förbundskapten Peter Gerhardsson Rosengårdsspelarens såväl fotbolls- som ledaregenskaper.

– Jag försöker peppa alla så mycket det går.  Jag är inte den som styr och ställer som en del andra ledare i laget. Jag accepterar läget hur det än blir och jag försöker föra vidare det till mina lagkamrater, det tror jag kan bidra med en trygghet, säger Olivia Schough.

Att åka till Nya Zeeland, där Sverige spelar sina gruppspelsmatcher blir speciellt för Schough som haft landet som ett drömresemål.

–  Det känns som jag säger samma sak inför varje mästerskap. Varje mästerskap blir större och större. Damfotbollen växer, det är många lag, många bra lag, mycket publik.

Mycket rutin

Det blir ett rutinerat landslag som åter till VM. Olivia Schough är nöjd med hur truppen är utformad.

– Jag tycker den känns jättebra, vi är ett lag som har spelat ihop mycket nu. Vi hade ett sämre läger mot Danmark och Norge. Men vi lärde oss mycket och kommer vara ännu starkare mot VM. Vi är en stark grupp både på och utanför plan, konstaterar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet