Ollie Watkins

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör matchhjälten efter sena avgörandet: ”Svär på mitt och mina barns liv”. Foto: Bildbyrån/SVT

Ollie Watkins avslöjar orden inför avgörandet: ”Svär på mina barns liv”

Publicerad

Ollie Watkins hoppade in i den 81:a minuten och tio minuter senare hade han avgjort EM-semifinalen. Efter matchen avslöjar han att det var helt enligt plan.

– Jag svär på mitt och mina barns liv. Jag sade till Cole Palmer att vi skulle bytas in och han skulle spela fram till mig, säger han.

Anfallaren Ollie Watkins har inte fått mycket speltid i det pågående Europamästerskapet, men i den 81:a minuten vid ställningen 1-1 i semifinalen mot Nederländerna fick han chansen.

Han och Cole Palmer byttes in samtidigt och tio minuter senare kom avgörandet. Precis som duon hade planerat.

Fotbolls-EM

– Jag svär på mitt liv och mina barns liv. Jag sade till Cole Palmer i dag att vi skulle bytas in och han skulle spela fram till mig, säger han.

Watkins berättar om resan till att bli hjälte:

– Otroligt. Jag har väntat på den här stunden i veckor. Det har krävts mycket hårt jobb att ta mig hit. Jag är tacksam för att jag fick chansen och jag tog den med båda händerna.

Se intervjun med Ollie Watkins i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet