Ingen middag med sonen för Thern: ”Det blir bussresa hem”

Uppdaterad
Publicerad

I Värnamos första allsvenska match någonsin var det managern Jonas Therns son Simon som var med och förstörde festen för nykomlingen.

– Det känns jäkligt bittert, säger pappa Thern till SVT Sport.

Favorittippade IFK Göteborg vann med 2-1 inför fullsatta läktare men Värnamo bjöd hårt motstånd och var inte helt utan chans att få med sig en poäng. Att det var sonen Simon som inledde målskyttet för Göteborg tonade managern och pappan Jonas ner.

– Det fokuserade jag inte så mycket på utan jag jobbade med vårt. Efter en tung start, Göteborg tryckte ner oss fullständigt, var det viktigt att få ordning på vårt spel inte att se vem som spelade på andra sidan, säger Thern, bronshjälte från VM 1994, till SVT Sport.

”Inte roligt när man är på andra sidan”

Det måste vara tudelat att se Simon göra ett så vackert mål?

– Nej, det är inte roligt när man är på den andra sidan men det är ju kul för honom så klart. Men det var inte roligt för oss och det är det som är det viktiga, vad vi presterar och vad vi gör. Jag har ju mött honom någon gång innan också så det var inte första gången, säger Thern.

– Det finns lite att ta med sig även i det bittra i att ha förlorat.

Blir det middag med Simon nu?

– Nej, det blir det inte utan det blir bussresa hem och det är inte mycket att be för när man kommer hem utan det känns jäkligt bittert. Det blev som det blev, vi hade stora förhoppningar på den här matchen och vi hade egentligen inget att förlora men Göteborg stod pall och jag får gratulera dem.

SE MER: Se målen i Göteborgs premiärseger mot Värnamo

Allsvenskan

IFK Göteborg logo

IFK Göteborg

2 - 1

IFK Värnamo logo

IFK Värnamo

Gamla Ullevi, Göteborg
Publik: 16794
Domare: Kristoffer Karlsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.