Rebecka Blomqvist berättar om svåra knäskadan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Rebecka Blomqvist berätta om situationen då hon skadade sitt knä svårt. Foto: Wolfsburg/Bildbyrån

Rebecka Blomqvists egna ord om svåra skadan – operation dröjer

Uppdaterad
Publicerad

I somras förlängde hon kontraktet med storklubben Wolfsburg. Men knappt hade höstsäsongen i Tyskland börjat innan Rebecka Blomqvist skadade knät – svårt.

– Förutom att korsbandet är av är det inre ledbandet skadat, säger hon till SVT Sport.

Olyckan skedde i Wolfsburgs cupmatch mot Turbine Potsdam för tre veckor sedan.

– Jag har tittat på bilderna efteråt. Kroppen är inte riktigt i balans och sen sätter jag ner benet på nåt sätt i en vinkel samtidigt som jag slår en passning ut till kanten. Det blir fel helt enkelt, säger Rebecka Blomqvist.  

Förutom korsbandet är alltså det inre ledbandet i knät skadat, vilket gör att operation dröjer.

– Vi har valt den vägen efter att ha träffat experter, som sagt att det bästa är att ledbandet får läka först och att sen göra operationen efter det. Ledbandet är inte av, men det behöver läka.

”Där hade jag också velat vara”

De senaste veckorna har handlat mycket om acceptans för den 26-åriga anfallaren. Blomqvist är tacksam för hjälpen hon har fått i Tyskland.

– Jag tycker jag har hittat en bra balans och har ett väldigt bra team runt mig. Jag är på en bra plats här. Man kan såklart inte påverka allting, men nu har vi en plan. Det är något jag mår bra av som person. Att det nu finns en process framåt.

Du gjorde ett bra VM och hade förlängt med Wolfsburg, nu står du vid sidan av, hur är det?

– Det är inte roligt. När tjejerna träffades i landslaget inför Nations League, kände jag att ”ouff, där hade jag också velat vara”. Här (i klubblaget) är jag på plats på ett annat sätt. Jag träffar tjejerna och tränarteamet. Så det är enklare på något sätt. Men med landslaget känner jag verkligen att jag hade velat vara med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.