Skadetungt för Rosengård inför cupsemin

Uppdaterad
Publicerad

Rosengråd tar emot Eskilstuna i semifinal av Svenska cupen på söndag. Skadorna fortsätter ställa till det för mästarlaget från Malmö.

Skadelistan har varit lång för Rosengård på försäsong. Förutom långtidskadade Fredrikke Thögersen och Fiona Brown (knäskador) och Jessica Wik som bygger upp kroppen efter graviditet dras flera tongivande spelare med skador. Mittfältsstjärnan Jelena Cankovic och det tyska nyförvärvet Rebecca Knaak missar båda semifinalen.

Att Stephanie Sanders  och Bianca Schmidt har mot slutet av veckan kunnat träna för fullt och kan vara aktuella för spel redan till helgen.

–  Jag hoppas att alla med småskavanker ska vara redo till den allsvenska premiären, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Otur med skador

Efter en fjolårssäsong med många skadeavbräck har tränarstaben valt att titta närmare på spelarnas fysiska utvekling.

– Vad vi kan se nu beror de här skadorna inte på hur vi tränat utan det handlar helt enkelt om otur, säger lagets huvudtränare Renée Selgers.

Hur har det varit för dig som tränare att ha så många skador under försäsong?

– Jag väljer att se det positvit, jag har fått se många spelare jag kanske inte hade fått se i den utsträckningen annars. Vi har fått en del svar på forwardssidan som vi testat oss fram till, säger Slegers.

”Det man längtar efter”

Rosengård är obesegrade i cupspelet och rutinerade Caroline Seger är fortsatt hungrig på fler titlar.

– Det är tur att man är det, annars kanske jag inte borde spela. Det är fortfarande sådana här matcher man vill spela, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.